ingyenes szállítás 10 000 forint felett

Te kérdezel, mi válaszolunk

Leggyakrabban feltett kérdések a kelyhünkel kapcsolatban

Itt az ideje, hogy előtérbe helyezd Önmagad és a tested.

Vásárlóink szerint a Gemma Cup a világ legkényelmesebb menstruációs kelyhe. Kiváló minőségű orvosi TPE-ből (hőre lágyuló elasztomer) készülnek. Nem tartalmaznak latexet, szilikont, parfümöket, fehérítőszereket. Garantáljuk, hogy sokkal könnyebbé és olcsóbbá teszik a menstruációt. A természetes vjayjay nedvességet elnyelő tamponokkal ellentétben a Gemma Cup nem szárít meg, és nem hagy maga fehér szálakat.

Évekig újra felhasználhatod a Gemma Cup-ot – nem kell késő este a szupermarketbe sietned, amikor váratlanul megjelenik a menstruációd. Nincs több turkálás a táskádban. Nem kell többé tamponokat rejtegetned a markodban a munkahelyen. A Gemma Cup háromszor többet tart, mint a tampon – így a nehezebb napok is sokkal könnyebbek.

Megemlítettük, hogy útazás közben is komoly összeget takaríthatsz meg.

IGEN! Míg valaki azonnal felhelyezi a kelyhet, mások számára ez egy kis gyakorlást igényel. Miután elolvastad a használati útmutatót, garantáljuk, hogy szuper egyszerűnek fogod találni a Gemma Cup felhelyezését.

Első alkalommal megpróbálhatjuk felhelyezni a zuhany alatt. A még nem gyakorlott felhasználók vizes kenőanyagokat is használhatnak, ha úgy érzik, hogy szükségük van rá.

Miután behelyezted, óvatosan húzd meg kehely szárát ezzel a pár milliméterrel elősegíted hogy a kehely megfelelően kinyíljon és ne szivárogjon. Bízz bennünk, egy kis gyakorlással egy pillanat alatt Gemma Cup Mester leszel.

Nem, a Hello csészék nem tartalmaznak állati eredetű termékeket, és nincsenek állatokon tesztelve. 

Amíg a Gemma Cup helyesen van felhelyezve és szükség esetén kiürítjük, nem szivároghat. A tamponhoz hasonlóan azonban  szivárgások is előfordulhatnak – különösen, ha a csészéje nem nyílt ki megfelelően. 

Annak ellenőrzéséhez, hogy a Gemma Cup nyitva van-e, mozgassa az ujját a csésze alján. Ha horpadást érez, próbálja meg néhányszor megcsavarni a csészéjét, míg a horpadás megszűnik.A Gemma Cup felhelyezése után néhányszor gyengéden húzza meg a kehely szárát, hogy biztosítsa a vákum kialakulását.

Kezdő felhasználók dönthetnek úgy is, hogy betétet viselnek míg gyakorlottá nem válnak a tökéletes intim kehely felhelyezésében – legtöbbször a kelyhek sokkal megbízhatóbbnak bizonyulnak, mint a tamponok.

A szivárgás nem játék. De, mint a tamponoknál, itt is előfordulhat. Itt vannak pro-tippjeink a megoldásra:

1. A csészéd nem nyílt ki megfelelően. Ennek oka általában a hajtás. A csésze behelyezésekor javasoljuk, hogy a „C-hajtás” helyett alkalmazd a „Benyomós hajtást” – (Lásd a részeletes leírást a behelyezés Menüpontban). Hagyd kinyílni a csészét, amikor éppen a hüvely belsejében van, majd manőverezz magasabbra a kehely szárával. 

A kehely felhelyezése után néhány gyengéd rántással biztosítd a vákuum kialakulását.

2. A csészéd nem a méhnyakad alatt ül. Ideális esetben a kehely közvetlenül a méhnyak alatt ül, DE – nem mindenkinek van a méhnyaka középen! Ha legközelebb kenetet vagy hüvelyi vizsgálatot végez a nőgyógyászod, kérdezd meg, hogy hol helyezkedik el a méhnyakad. Ha például a méhnyakad inkább balra ül, akkor úgy célozd a kelyhet felhelyezéskor.

3. A csészéd nedves volt, amikor felhelyezted. Ha a csésze külsején felesleges víz van, akkor keveredhet a menstruációs vérrel ami a  hüvelyedben van, így azt gondolhatod tévesen, hogy a kelyhed szivárgott. Ennek elkerülése érdekében a behelyezés előtt töröld szárazra a csészét.

4. Ha a csésze majdnem megtelt, a kehely súlya csökkentheti a vákuumot, ami szivárgást okozhat. A csészék akár 12 órán át is viselhetők, viszont erős vérzésnél gyakrabban kell űríteni.  

Légy türelmes önmagadhoz..

Ha további segítségre van szükséged, írj bátran nekünk az info@gemmacup.hu email címre.

 

Nem – ha a Gemma Cup-ot helyesen helyezed fel, akkor vákuum keletkezik, és ez megakadályozza a csésze szivárgását. Mivel sokkal több vér fér el enne, mint egy tamponban, így tökéletes éjszakai használatra

A Gemma Cup-ban az a legszuperebb, hogy sokkal ritkábban, mint a tampon társait. Viszont minden nőnek más és más a vérzés erőssége, nehezebb napokon előfordulhat, hogy akár négyszer is űríteni kell. Viszont a ciklusod enyhébb napjain elegendő lehet csak egyszer cserélni.  

Nem ajánlott 12 óránál hosszabb ideig bent hagyni a Gemma Cup-ot – ideális esetben 8 óránként ki kell üríteni. Viselheted a Gemma Cup-ot egyik napról a másikra, valamint úszás és testmozgás közben is.

Szuper könnyű tisztítani a Gemma Cup-ot.

Ne felejtsd el megmosni a kezed, mielőtt felhelyezed vagy eltávolítod a Gemma Cup-ot. Miután kivetted a kelyhet, ürítsd ki és öblítsd le a csap alatt hideg vízzel. Egyszerűen kiöntöd a csésze tartalmát a WC kagylóba vagy mosdóba, majd töröld meg a kelyhet WC-papírral és helyezd vissza. Ellenkező esetben megtisztíthatod vízzel és enyhe szappannal (csak ellenőrizze, hogy az összes szappanmaradék le van-e öblítve). Bár a Gemma Cup legfeljebb 12 órára hagyhatod bent, javasoljuk, hogy ha lehetséges, 8 óránként cseréld ki. Ha olyan országba utazol, ahol a csapvizet nem biztonságos inni, javasoljuk, hogy öblítsd le a Gemma Cup-ot palackozott vízzel.

A menstruáció végén sterilizáld a csészét, mielőtt eltennéd. Javasoljuk, hogy forralj egy edényben vizet a tisztításhoz, forrástól számítva főzd 3 percig (használj időzítőt, hogy ne forrjon az edény szárazon!) vagy áztasd 15 percig a Gemma Cup-ot egy pohár hideg vízben majd adj hozzá 1 / 4 sterilizáló tablettát. Ne hagyd 30 percnél hosszabb ideig ázni, mert ez károsíthatja a kehely anyagát. A tárolása előtt győződj meg róla, hogy a Gemma Cup teljesen száraz.

A háztartási tisztítószerek és fertőtlenítők károsíthatják a kelyhet és a tested mivel egy rendkívül érzékeny testrészről beszélünk. Javasoljuk, hogy kövesd a fenti egyszerű tanácsokat!

A tamponokkal és a betétekkel ellentétben a vér nem érintkezik a levegővel, így mondhatni a csészék szagmentesek. Ha mégis kissé fanyarnak találod a csészédet, próbáld meg rendszeresebben cserélni. 

Íme néhány további tipp a szag leküzdésére:

  • Szárítsa a csészét néhány órán át közvetett napfényben.
  • Forraljuk a csészét három percig (mint minden ciklus végén)
  • Áztassa a csészéjét citromlé és víz keverékében vagy 1/2 és 1/2 ecet és vízoldatban egy órán át – majd öblíts le alaposan.

A Gemma Cup használata nagyon tiszta, mert a csésze belsejében fogja fel a vért.

Sokaknak a kehely eltávolításának megemlítésétől először a texasi láncfűrészes mészárlás jelenete ugrik be – Megnyugtatlak, sokkal tisztább a művelet, mint gondolnád. A menstruációs csésze eltávolításához finoman nyomd össze a kehely alját. Ezzel felszabadítod a vákuumot, ami a helyén tartotta. Húzd ki a csészét függőlegesen. Egyszerűen billentsd bele a tartalmát a WC-be, öblítse le a kelyhet vagy törölje ki a csészét és helyezze vissza. 

Ugye, hogy nem is olyan vészes.

A foltosodás előfordulhat de ez kelyhenként változik. A foltosodás megelőzésének legjobb módja az, ha a csészét minden egyes alkalommal mikor kivesszük, hideg vízzel elöblítjük, ügyelve arra, hogy kiöblítsd a szívólyukakat, valamint öblítse le a szárát.

A hideg víz megállítja a foltosodást – míg a forró víz segítheti azoknak a beszívódását – ne feledd, a mindig a hideg víz az első! 

Ha már elszíneződött, a citromlé és a víz (50/50) vagy a ecet és a víz (50/50) keveréke segíthet a foltok feloldásában. Ne hagyd a csészét az oldatban az ajánlott időkeretnél hosszabb ideig ázni. 

Igen tudod használni. Ügyelni kell arra, hogy a Gemma Cup egyáltalán ne érintse a IUD húrjait. Javasoljuk, hogy konzultálj az orvosoddal mielőtt spirállal használnád a kelyhet!

Lehet, hogy orvosod lerövidíti a húrokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem érintkezik a kehelyhez.

A Gemma Cup tökéletes útitársad lesz! 

Nem csak többet spórolsz, de több hely marad a táskádban utazásaid során. Sosem kell aggódnod, hogy mikor fogy el, vagy, hogy van-e elég tamponod otthon?  

Bárhol is legyél a világon Gemma mindig megbízható társad lesz.

Ne ess pánikba! –  nyugi nem megy sehova.

Egy nap folyamán a méhnyak fel és le mozoghat, a csészéd pedig felfelé és lefelé mozoghat vele együtt. Ha nem érzed a Gemma Cup szárát, a legegyszerűbb dolog amit tehetsz, hogy leülsz a vécére, és a medencefenék izmaidat használva elkezdesz nyomni – kicsit olyan, mintha kakilnál. Túl sok az infó? Bár mi barátok vagyunk, igaz? Ez a mozgás elősegíti a csésze lefelé csúszását, így már el is érhetjük a szárát. 

Bár a fentieket könnyebb mondani, mint megtenni, a legfontosabb a relaxáció – minél feszültebb vagy, annál jobban összeszorulnak az izmaid a Gemma Cup-on, ami megnehezíti a csésze eltávolítását. Minél többet használod a menstruációs kelyhet, annál könnyebb és gyorsabb lesz az eltávolítása. 

Ha továbbra is problémáid vannak, írj nekünk bátran! info@gemmacup.hu

A menstruációs csésze használata során a TSS (toxikus sokk szindróma) kialakulásának kockázata rendkívül alacsony. A TSS ritka, de súlyos állapot, amelyet a Staphylococcus aureus baktériumok által kibocsátott toxinok okoznak. A tünetek közé tartozik a láz, hidegrázás, szédülés, fáradtság, izomfájdalom vagy kiütés. Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalod – vedd ki a Gemma Cup-ot és sürgősen fordulj az orvosodhoz. Annak érdekében, hogy biztonságban tudd magad, ügyelj arra, hogy ne hagyd a csészét 12 óránál tovább bent.  TSS csak akkor fordulhat elő, ha a toxin bejut a véráramba. Ez akkor jelentkezik, ha a hüvely megsérül – ezt okozhatja szex, köröm, tampon vagy csésze nem megfelelő felhelyezése. Ha tudatában vagy annak, hogy a hüvelyed megsérült, ne hord a kelyhet (vagy tampont), amíg meg nem gyógyulsz. A csésze cseréje előtt és után mindig moss kezet. Ha lehetőséged nyílik rá minden használat után forró vízzel és enyhe szappannal lemoshatod a csészét. Ha vécén vagy de nincs kézmosó – az is megfelel, ha egyszerűen kitörlöd a csészét és visszahelyezed. Nagyon fontos, hogy a ciklus végén mindig sterilizáld a poharat. Ha két csészéd van, érdemes váltogatnia és sterilizálni azokat minden használat után. A csésze sterilizálásához forralj vízet három percig, vagy sterilizáld a mikrohullámú sütőben (akárcsak egy cumisüveget – a meghatározott időpontok és beállítások a mikrohullámú sütőtől függenek), vagy használj sterilizáló tablettát. A sterilizáló tabletta is nagyszerű lehetőség, csak áztasd a menstruációs csészét 1/4 sterilizációs tablettával egy pohár vízben 15 percig. Sterilizációs tabletták megtalálhatók a legtöbb szupermarketben (baba részen) vagy gyógyszertárban. 

Ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk: info@gemmacup.hu